طراحی بروشور
حتی اگر تمام عمرتان را زیر یک صخره در جایی بینام و نشان هم زندگی کنید، باز هم کسی پیدا میشود که یک عدد بروشور تبلیغاتی به شما بدهد. قبول دارید؟ در خیابانها، در مطب پزشکان، سالنهای آرایشگاه و تقریبا هر جای دیگری که تشریف میبرید، دستانی به سمتتان دراز میشوند و یک عدد بروشور تقدیمتان میکنند. خب، تا اینجا منظورمان این بود که بروشور تبلیغاتی از آن ابزارهای روتین و رایج دنیای بازاریابی است. همین الان هم اگر گَشتی در خانهتان بزنید با چند عدد بروشور رو به رو میشوید که احیانا در خریدتان به فروشگاههای زنجیرهای و…، در سبدتان جا خوش کرده بودند. کار این بروبچههای پرتعداد و همیشه در صحنه تبلیغات، بگیر-نگیر دارد. یعنی همیشه نمیشود روی حضورشان که گاهی زوری است (تبلیغاتچیهایی که به زور قصد چپاندن بروشورها در دستان از همه جا بیخبرتان در خیابان را دارند به یاد بیاورید!)، حساب کرد. چیزی که حرف اول را در جلب نظر شما به عنوان مخاطب تبلیغات با بروشورها میزند، طراحی بروشور است.
بروشور و طراحی گیرا و مخاطبجذبکن
یک برگه آچار که چهار-پنج، تا خورده و خیلی نُقلی و جمعوجور حاوی اطلاعات تبلیغاتی مختلف است، برای شما معجزه نمیکند. زمانی میتوانید روی بروشور تبلیغاتی خودتان حساب کنید که این دوست عزیز با طراحی جذاب و گیرایش، به دل مخاطب بنشیند. اگر طراح بروشور نتواند، نخواهد یا به هر دلیلی، چیزی عادی و نامناسب تولید کند، سرنوشت بروشورش چیزی به جز روانه شدن به سطل زباله یا در بهترین حالت، قرار گرفتن زیر گلدان یا وسیلهای برای پاک کردن شیشهها نمیشود.
طراحی بروشور، مثل طراحی هر ابزار و وسیله دیگری که توی دنیای تبلیغات و بازاریابی به کار میرود، قلقهای خاص خودش را دارد. اگر میخواهید بروشورهایتان عمر باعزت داشته باشند و سریعا راهی سطل زباله نشوند باید فوت و فن کار را خوب بدانید.
دانستن فوت و فن هم از اینجا شروع میشود که طراحی بروشور باید خیلی قبلتر از آن باشد که پشت سیستم مینشینید و میخواهید با رنگ و فونت، لشکر کلمات را روی صفحات بپاشید. قلق و روش کار چیست؟ از قدیم گفتهاند، کار را به کاردان بسپارید. خب، کاردانها میگویند که اگر میخواهید بروشورتان موفق شود یا به قول خودمانی کارش بگیرد، باید حواستان به این سه فوت مهم کار باشد:
- هویت و شخصیت برند شما دقیقا چی هست و داستانش از چه قرار است؟
- مخاطب و طرف حسابتان در تبلیغ کیست یا قرار است با کی رو به رو شوید؟
- پیامتان برای آن دوستان عزیز خط قبلی چیست؟
طراح بروشوری که میخواهد برای شما یک بروشور تبلیغاتی درست کند باید همیشه تصویر برندتان را جلوی چشمانش بیاورد. برند شما چه مدلی است؟ با یک شرکت و برند اتوکشیده و رسمی طرف هستیم و به قول بعضی از شُعرای بسیار اخیر و خیلی معاصر پارسی، جناب برند، جنتلمن است؟ جنتلمن است؟ یا اینکه برندِ شوخ و شنگی داریم که به طراحی بروشور سرِحال و جوانانه نیاز دارد؟
مخاطب هم که دیگر مهمترین قسمت داستان است. این مخاطب و دوست عزیز دقیقا کیست؟ از چه مدل بروشوری خوشش میآید و با چه ابزارهای گرافیکی و طراحی میشود تیر عشق و جاذبه را مستقیما به قلبش نشانه گرفت؟ پیامی که به مخاطب منتقل میشود، چه حال و هوایی دارد؟ چطوری میشود زود، تند و سریع کلید بیندازیم و وارد اتاق پذیرایی قلب مخاطب شویم؟
انتخاب انواع بروشور
احتمالا شما هم تا به اینجای عمر گرانقدرتان، بیشتر بروشورهایی را دیدهاید که پنج-شش تا خوردهاند و به شکل یک مستطیل به دستتان داده شدهاند. سوال اینجاست که پس خلاقیت چه میشود؟ یک کاغذ را به چندین و چند شکل میتوان تا کرد و مدل داد. پس چرا در طراحی بروشور تبلیغاتی، همه راست و مستقیم به سراغ یک شیوه عادی و معمولی میروند؟ خب! خلاقیت کجا رفته است؟ حداقل به ۱۵ روش میشود، بروشورهای تبلیغاتی را تا زد. انواع بروشور و تازدنهای مختلف هم از روی محتوا و مدل برندتان انتخاب میشوند. خلاقیت و نوآوری را که کنار بگذاریم، موضوع مکان پخش بروشور هم از آن چیزهایی است که باید در تا زدن و مدل دادن به آن در نظر بگیرید. مثلا اگر قرار باشد که در خیابان، بروشور تبلیغاتی را بین مردم پخش کنید، خب! واضح است که باید یک روش عادیتر و سادهتر را انتخاب کنید یا مثلا اگر قرار است، بروشورهایتان در یک بخش از کتابخانه یک مکان جای خوش کنند هم مدل دادن و میزامپلی و آرایش کردن بروشور کوچک چندان خوب از کار درنمیآید.
ماجراهای چاپ بروشور
کاغذ چاپ بروشور هم متنوع است. مثلا اگر بخواهید به یک عروسی یا مهمانی تشریف ببرید، کسی اسلحه پشت سرتان نمیگذارد که حتما یک پیراهن یا کت و شلوار جیر یا مخمل بخرید. انواع پارچهها در بازار هست دیگر! این شمایید که باید تصمیم بگیرید کرپ بپوشید یا دانتل. جیر بپوشید یا مخمل و… . یعنی دستتان کاملا باز است. اما علاوه بر اینکه چه چیزی میپسندید، اینکه چه چیزی برای مجلس مهمانی مناسب است و چه چیزی بیشتر به شما میآید هم مهم است. برای انتخاب نوع کاغذ چاپ بروشور هم با همین ماجرا رو به رویید. یعنی انتخابهای متنوعی برای کاغذ بروشور دمدستتان است ولی شما باید ببینید که کدام جنس و نوع کاغذ به برندتان میخورد؟ محتوای پیامتان از راه کدام جنس و مدل بهتر و راحتتر به مخاطب منتقل میشود و از اینها مهمتر قیمت طراحی بروشور با کدام جنس کاغذ با جیبتان هماهنگتر است.
در آخر
بروشور تبلیغاتی میتواند سکوی پرتابتان باشد. اگر اطلاعات درست و حسابی در آن بنویسید، رنگ و لعاب خوبی به آن بدهید و در تا زدن و پخش بروشور هم شش دانگ و حواسجمع عمل کنید، قطعا و حتما مخاطبان از شما خوششان خواهد آمد. گذاشتن راههای ارتباطی داخل بروشور هم باعث میشود تا مخاطب دنبالتان بیاید و پیدایتان کند. وقتی که این دوست عزیز، از راه بروشور و نشانی که در آن دادهاید وارد سایتتان میشود یا به صفحه اینستاگرامتان سرک میکشد، یعنی بله! راه را درست تشریف بردهاید. پالادیوم هم با دانش حرفهای و تخصصی که در طراحی بروشور دارد، نمیگذارد که هیچجای این مسیر اذیت شوید و آب توی دلتان تکان بخورد.